Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου ΚΒ'
Mon-Fri – 7.30-13.05
Τηλέφωνο: 24637028
Τηλεομοιότυπο: 24812341
Μενού

Υποστηρίζοντας τις μητρικές γλώσσες και τις γλώσσες του σχολείου μέσα από το Erasmus+» (Supporting home languages and the languages of    schooling with Erasmus+)
 

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ERASMUS+ το σχολείο μας υπέβαλε αίτηση, η οποία και έγινε δεκτή, για να συμμετέχει σε Διαδικτυακό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με θέμα «Υποστηρίζοντας τις μητρικές γλώσσες και τις γλώσσες του σχολείου μέσα από το Erasmus+» (Supporting home languages and the languages of schooling with Erasmus+), που διοργανώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία της Ιρλανδίας.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε ο Διευθυντής μας κ. Ανδρέας Κασουλίδης, ενώ στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 4 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας Zoom), συμμετείχε αριθμός εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών, διευθυντών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Πολωνία).

Αυτό που απασχόλησε τους συμμετέχοντες ήταν το ζήτημα της αναγνώρισης της αξίας της μητρικής γλώσσας των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία από το σχολείο και της ένταξή της μητρικής γλώσσας σε δραστηριότητες του σχολείου. Ένα θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σημαντικό για το σχολείο μας στο οποίο φοιτά μεγάλος αριθμός παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία.

Ευελπιστούμε ότι με αφορμή αυτό το σεμινάριο θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού υποστηρικτικού προγράμματος και στο σχολείο μας, με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων από την Ευρώπη που έχουν τα ίδια με τα δικά μας χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, στόχο έχουμε να μοιραστούμε αυτές τις καλές πρακτικές που έχουμε γνωρίσει και με άλλα σχολεία της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα του τόπου μας που έχουν ενδιαφέρον για αυτό το θέμα!

 

Αγιασμός

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BEACTIVE

Άσκηση Πολιτικής Άμυνας

Μνήμη Πολυτεχνείου